Om företaget

Om företaget

Caltech AB är ett försäljnings- och kunskapsföretag verksamt i Sverige och Danmark med fokus inom 8 huvudområden

Mätinstrument: För mätning av elektriska storheter, temperaturer, gasflöden, daggpunkt, fukt, energi och tryck.

Power/Energy testing: Vi har marknadsledande produkter för effet/mätning liksom högstabile ”power source”

Kalibrering: Vi har normaler för kontroll av mätutrustning inom samtliga våra områden.

Processanalys: Givare för kontroll av fukt, syre och kolväte till processindustrin

Datainsamling: Från små loggers till hela rackmonterade system.

Tryckfördelning: Enkel och tillförlitlig lösning för att mäta och dokumentera tryck-och belastningsfördelning.

OFP (oförstörande provning): Vi har flera olika lösningar inom oförstörande provnng ”X-RAY” både för små komponenter liksom kretskort eller stora pipeline.

Tjänster: Vi erbjuder konsultation och utbildning på alla produkter och mjukvaror vi säljer och kan leverera en färdig företagsanpassad totallösning hos er eller på valfri ort, vi erbjuder även utbildning inom all typ av mätteknik.

Vi levererar både hård- och mjukvaror från de största och bästa leverantörerna inom respektive område. Detta tillsammans med vår gedigna kunskap gör att vi alltid kan hjälpa dig som kund att finna de bästa och effektivaste lösningar för just dina specifika behov.

Vi jobbar ständigt med att öka kvaliteten på våra levererade tjänster och all verksamhet hos oss styrs av väl beprövade kvalitetssäkringssystem Caltech AB är certifierat för produktansvar

Läs mer – English ISO 9001:2015 Certificate

Om certifikat och miljöredovisning
Läs mer om – Certifikat & miljörapport

Affärsidé

Caltech AB har till huvuduppgift att rekommendera våra kunder rätta produkter och tjänster inom mätinstrument och kalibrering enligt kundens kravspecifikation.

Caltech är ett kompetenscenter inom kalibrering och precisionsmätning. Ett samarbete med oss är långsiktigt och en viktig del av vår verksamhet är att erbjuda rätt lösning utifrån varje företags unika behov. Det betyder att vi tillsammans tar fram en kostnadseffektiv lösning som innefattar hårdvara, mjukvara, utbildning och support.

Vi vill vara en naturlig brygga mellan tillverkare och industrin och genom kunskapsförmedling åt båda håll skapa förutsättningar för en kontinuerlig produktutveckling som stämmer med våra kunders behov.

Kvalitet

Vår verksamhet styrs av ett väl etablerat kvalitetssystem och vi är certifierade enligt DIN EN ISO 9001:2015.

Caltech kvalitetspolicy

Caltech säljer produkter och tjänster till företag som behöver spårbarhet på sina produkter och mätdata. Det kräver mycket support både före-under och efter affären. Vår kvalitetspolicy är därför inriktad på:

Kundfocus:

Sälja rätt produkt eller tjänst med rätt specifikation som kommer att vara effektiv inom företaget. Caltech lämnar kvalificerad support genom egen kompetens och direktkontakt med tillverkande företag liksom utbildning på produkterna allt skräddarsytt för varje kund.

Produktkvalitet:

Val av leverantörer är A och O. Caltech har långtgående samarbete med dom största aktörerna inom området. Leverantörerna ser till att Caltech löpande uppdateras på produkter och nya teknikområden.

Leveranspolicy:

Caltech har samarbete med dom största speditörerna för leveranser i Europa och USA som kan hantera ”känslig” utrustning och hålla leveranstider.

Utbildningspolicy:

Caltech skräddarsyr utbildningar i handhavande av produkter och programvaror. Kurser dokumenteras och innehåller som oftast både praktiska och teoretiska moment. Utvärderingar görs efter varje kurs för att utveckla kurserna till att vara så aktuella som möjligt.

DIN EN ISO

Vår verksamhet styrs av ett väl etablerat kvalitetssystem och vi är certifierade enligt DIN EN ISO 9001:2015

English ISO 9001:2015 Certificate

GDPR – Nya dataskyddsförordningen

Vi vet att du fått dussintals med mail beträffande den nya dataskyddsförordningen, GDPR, den senaste tiden.

För att göra det enkelt så har vi uppdaterat vår integritetspolicy för att överensstämma med den nya lagen och det enda du behöver göra är…ingenting så tillvida du inte önskar att vi tar bort dina uppgifter från våra system helt och hållet i detta skede.

För att förklara det enkelt så har vi definierat var vi använder och lagrar dina personuppgifter som oftast endast består av namn, telefon och e-mail. Dessa uppgifter måste vi använda oss av så klart för att kunna fullfölja det avtal ni ingått när ni köpt tjänster eller varor för er säkerhet från oss samt för att rätta oss efter bokföringslagen.

Klicka gärna på länken nedan för att läsa hela vår integritetspolicy. Där finner ni även kontaktuppgifter till vår personuppgiftsansvarige skulle ni vilja radera era uppgifter.

Caltech AB stödjer initiativ som ger bra energi till barn och ungdommar. Det gör vi genom att stödja ungdomsidrott, Caltech sponsrar Borås Ishockeyklubb och Hässelby Hawks innebandy. 

Caltech AB stödjer SNPF (Svenska Narkotikapolisförening) i kampen mot illegal droganvändning. Föreningen har som mål att skydda folkhälsan och kämpar i synnerhet för att skydda barn och unga från droger.

Screenshot

Vi är stolta över att vara sponsor för Peter som i sommar cyklar från Horsens (DK) till Paris till förmån för svårt sjuka barn. Peters engagemang och engagemang för att stödja denna värdiga sak är en inspirerande demonstration av samhällets styrka och beslutsamhet att göra en positiv skillnad. Vi är glada att stödja denna resa och önskar Peter all framgång på vägen till Paris.

Screenshot

TILL DEN GOD SAKENS TJÄNST.

Team Fit&Sund Cycling handlar om samhörighet, vänskap och att skapa vinst till välgörenhet. I vecka 27 ska över 1 200 km cyklas på 7 dagar för att nå målet – Champs Elysees i Paris. Detta är kulmen på ett projekt som startar med inomhusträning i november månad följt av 2500 km gemensam vägträning innan avgång.

Projektet är ett välgörenhetsprojekt, d.v.s. vinsten delas ut till välgörande ändamål. Ena hälften till familjer med sjuka barn på barnavdelningen på Skejby och andra hälften till lokala institutioner och hem för barn och unga med särskilda utmaningar i Horsens.