Tryckfördelning

Det finns många tillfällen då man på ett enkelt och tillförlitligt sätt vill mäta och dokumentera olika belastnings- och tryckfördelningar.

Vi har tryckkänslig film för att mäta tryck av olika slag, såsom statiska mätningar inom ett brett belastnings-/tryckområde. Antalet applikationer som filmerna kan användas till är oändligt stor och inget användningsområde förvånar oss längre, med allt från att mäta ”downforce” på vindrutetorkare, vallstryck och tester av touchscreens på mobiltelefoner, till sängar och stolar.

Mäta dynamiskt tryck

För mätning av dynamiskt tryck har vi speciella matrismattor för mätning av tryck över en hel yta med avseende på flera variabler, eller om nypvidden mellan två valsar är den kritiska faktorn har vi lösningar för det med.

Titta på vår video för att se hur filmen fungerar i och löser problem i många applikationer men det är bara ett axplock av vad den kan användas för

Vad är dynamiskt tryck?

Dynamiskt tryck är en form av tryck som genereras när en vätska eller gas rör sig och är en viktig faktor inom flera vetenskapliga och tekniska fält.

Få offert

*” anger obligatoriska fält