Datainsamling

I dom flesta processer och utvecklingsfaser är insamlingen av mätdata viktigt och inte minst viktigt är att samla in rätt data på ett tillförlitligt sätt. I vårt sortiment har vi flera olika typer av loggar och mjukvaror för de flesta olika behov och du kan troligen hitta det som passar just dig bäst för dina krav. Vi har små dataloggrar för extrema miljöer i autoklaver, smältverk eller torrfrysar.

Loggrarna går att få från 1 kanal med internt minne och batteri till loggar med 1000-tals kanaler.

Med våra loggers kan ni mäta elektriska storheter, temperatur, tryck, luftfuktighet m.m i de mest skiftande och krävande miljöer. Vissa av loggrarna är godkända för ATEX miljö.

Genom Chell Instruments erbjuder vi uDaq loggrar med CAN buss och TCPIP vilket gjort dom till det naturliga valet inom bil och flygindustrin för många företag i Europa

Mera information hittar du hos FlukeTMI och Chell Instruments.

Validering

Med validering säkerställer man att en process konsekvent kommer att producera en produkt som uppnår de förutbestämda specifikationer och egenskaper som ställts.

När det gäller livsmedel, läkemedel och sjukhus där myndigheterna ställer stora krav är det extra viktigt att rutinerna är rätt och att dessa följs och är väl dokumenterade. En nog så viktig parameter inom dessa områden är att även programvaran uppfyller alla krav som finns i valideringsprocessen för, autoklaver, termomappning, spol och disk, så som de beskrivs i FDA 21 CFR part 11, EN-554, EN-15883 eller någon av dom andra kraven som finns.

Förutom att vi levererar färdiga lösningar med både mjuk- och hårdvara, hjälper vi även till med utbildning, installation och support.

Vår leverantörer är TMI-Orion.