Klarar dina produkter kommande standarder för motorer, värmepannor, värmepumpar, varmvattenberedare, ackumulatorer, ledlampor mm?

Klarar dina produkter kommande standarder för motorer, värmepannor, värmepumpar, varmvattenberedare, ackumulatorer, ledlampor mm?

De nya EU-kraven No 813/2013, No 811/2013, No 814/2013 och No 812/2013 gäller för bland annat elpannor, elmotorer, värmepannor, varmvattenberedare och ackumulatortankar och träder i kraft snart.

Checklista för elmotorer

Ingår inköpta eller egentillverkade motorer i din produkt?Har du i så fall säkerställt att dom klarar de nya EU kraven i ditt system/applikation. Under senaste tiden har vi hjälpt många kunder med mätsystem för att säkerställa att motorerna klarar kommande krav med god marginal. Allt för att vara förbered inför nya kraven men framförallt få sin motor så energieffektiv som möjligt. Därmed skapas marknadsfördelar gentemot konkurrenterna. Målet är att med förtroende kunna säga ”vi har den bästa verkningsgraden på marknaden”.

Nyligen gjorda undersökningar visar att elmotorer står för 65 procent av energianvändningen i industrin och för 40 procent totalt i samhället, så vem vill inte kunna hjälpa till att minska energianvändningen.

Även om du inte tillverkar motorn utan köper den från underleverantörer, får den inte sättas på marknaden om den inte klarar de nya kraven. Den blir en viktig komponent i din produkt som gör skillnaden mellan att din produkt blir en i mängden av produkter på marknaden eller en av marknadens energisnålaste.

Kraven som ställs på elmotortillverkarna i framtiden är att dom måste redovisa data vilken verkningsgrad/effektförlust motorn har vid ett flertal antal driftfall (varvtal/frekvens) liksom förbrukningen under stand-by-läge.

Kraven kommer att gälla för alla motorer som drar 0,12kW eller mer.

Även kyl-/frysutrustning för B2B produkter i livsmedelsbutiker får nya krav som kommer att stramas åt under närmaste åren i flera steg. Detta för att minska effektförbrukningen i butiker/affärer.

Med hjälp av N4L’s produkter kan du verifiera dina produkter under hela utvecklings processen snabbt och smidigt. Exempelvis PPA5530 som smidigt analyserar effektuttag, vridmoment, Standby Power samt mycket mer.

N4Ls Precisions Power Analyser har många standarder och testsekvenser färdiga i instrumentet. I de olika testerna får du med ett klick all information du bara kan drömma om.

N4L har nu uppdaterat flera av sina effektanalysatorer med ny programvara för utökade funktioner samt i modellerna PPA55xx även ny hårvara. Detta firar vi nu med att erbjuda alla kunder som köper en PPA553x och en  PPA15x0 erhåller hela 30% rabatt på PPA15x0.