+46 (0) 8 534 703 40 Karta Downloads

Tryckfördelning

Det finns många tillfällen då man på ett enkelt och tillförlitligt sätt vill mäta och dokumentera olika tryck- och belastningsfördelningar.

Vi har tryckkänslig film för statiska mätningar inom ett brett belastnings/tryck område. Antalet applikationer som filmerna kan användas till är oändligt stor och inget användningsområde förvånar oss längre, med allt från att mäta "downforce" på vindrutetorkare, vallstryck, tester av touchscreens på mobiltelefoner, till sängar och stolar.

För mätning av dynamiskt tryck har vi speciella matrismattor som mäter trycket över hela ytan med avseende på flera variabler, eller är nypvidden mellan två valsar den kritiska faktorn har vi lösningar för det med.

Titta på application notes för att se några av idéerna runt vad andra har mätt med vår lösning.

Fuji tryckkänslig film

Fuji tryckkänslig film

Fuji Prescale är en tryckkänslig film för engångsbruk. Den finns för 7 olika tryckområden. Klipp till en bit och lägg mellan de ytor som du vill se tryckfördelningen på. Pressa samman ytorna och ta därefter bort filmen. Du kan nu i en rödskala se hur trycket fördelat sig över ytan. Vill du ha detal…
Läs mer
Tactilus tryckkänslig matris

Tactilus tryckkänslig matris

Tactilus® är en matrismatta som består av många trycksensorer som mäter trycket dynamiskt över hela ytan. Resultatet presenteras direkt i mjukvaran på ett överskådligt sätt inom tryckområdet 0,007kg/cm2 till 140kg/cm2.

Applikationerna är obegränsade och det är fantasin som sätter gränserna.
Läs mer
Sigmanip mäter nypvidd mellan valsar

SigmaNip mäter nypvidd mellan valsar

Sigma-Nip ® ett system för analys av nyp mellan valsar. Utrustningen kalkylerar och lagrar snabbt, korrekt och repeterbart mått på nypvidd på upp till 15 platser längs valsen. Sigma-Nip har tack vara sin unika lösning blivit många pappersbruks stora favorit för att trimma in sina valsar optimalt.
Läs mer
Vår webbplats använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder dem OK vill du läsa vidare om cookies kan du läsa mer här