+46 (0) 8 534 703 40 Karta Downloads

LIEBHERR

LIEBHERR's fukt i material division distribueras nu av Caltech.

Caltech tar ännu steg för att hjälpa dig att få en helhetslösning, efter flera års förfrågningar och önsknings från er som kunder att vi även skulle kunna erbjuda sensorer för att mäta fukt i material kan vi nu erbjuda även detta.

LEBHERR började efter Andra världskriget utveckla och sälja lyftkranar och senare också cementblandare för betong och idag har man många fler divisioner med olika produkter och över 46 000 anställda. Men det var när man sålde cementblandare när kunderna gjorde betongen som skulle ha rätt vattenmängd för att inte bli för blött och heller inte för torr som man upptäckte att det fanns inga bra mätmetoder för att mäta vatten i material i produktion.

För att kunna ge kunderna ett verktyg för att mäta vatten i Material utvecklade LIEBHERR en serie av mätinstrument/sensorer baserad på dielektrisk metod.

Vatten har ett mycket högre dielektriskt värde än betong, papper, trä, glas, olja, sand, aska, plast, mat, säd, tabletter med många fler material. Man utvecklade också en givare som kunde mäta vattenmängd i olja och diesel och liknande ämnen.

Teknisk Lösning

En ändring I capasivitet leder till en ändring i frekvens -> som sedan visa i % vatten

LIEBHERR produktionssystem för att mäta vatten i material

Ett produktionssystem består av en mjukvara, PLC, givare och kommunikations interface.

Produktionssystemet kan bestå av flertalet givare som kontinuerligt mäter vattenmängden i materialet, och på sätt kan man minska vattenanvändning vid produktionen och göra energibesparingar i torkprocessen eller öka vattenmängden allt för bästa resultat.

Sensorer

Materialet i sensorn är extremt hårt för att tåla att vassa och hårda material skall kunna passera utan att sensorn skadas, sensorn är också korrosion vatten beständig. Sensorn känner av vattenmängden på ett djup av upp till 5 cm och kan sitta i många tuffa miljöer.

LIEBHERR har tagit fram olika anordningar för att kunna mäta i silos eller när materialet transporteras på band eller någon sorts fåra. Sensorn mäter 0–100% vattenmängd med en noggrannhet på 0,05 %.

Givarna finns också i ATEX klassat utförande.

Olika tillämpningar

Mätmetoden fungerar för de flesta material som betong, papper, trä, glas, olja, sand, aska, plast, mat, säd, tabletter men också på olja och margarin.

För mer info se följande länkar eller kontakta Caltech

FMS

Moisture

Vår webbplats använder kakor (cookies) för att fungera på bästa sätt. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du att vi använder dem OK vill du läsa vidare om cookies kan du läsa mer här